Töltött fánk
Töltött fánk
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 3 tojássárgája
- 3 evőkanál cukor
- 5 dkg vaj
- só
Elkészítés:
A cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a liszthez, amelybe még beletesszük a sót, tojást, cukrot, majd hólyagosra verjük.
A dagasztás felénél beleöntjük a megolvasztott vajat, vagy margarint.
Hagyjuk kelni egy órát, majd kinyújtjuk a tésztát.
Az egyik felére pohárral köröket nyomunk, tisztes távolságba, de csak finoman jelzésnek használva.
Ebbe a körökbe helyezzük a kemény lekvárt, (de lehet gyümölcs is) majd a tészta másik felét ráhajtjuk.
Utána a kialakult halmocskákat a pohárral kivágjuk.
Letakarva még 20 percet pihentetjük melegen, majd közepesen forró bő olajban először letakarva, majd fedő nélkül megsütjük.
Végül porcukorral megszórva kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept