Grízes tészta mentás-eperszósszal
Grízes tészta mentás-eperszósszal
Hozzávalók 4 személyre
- 500 g bármilyen tészta( én úgy gondolom nem kell tradicionálisan ragaszkodni a metélthez)
- 15 dkg búzadara
- 2 kanál zsír vagy olaj
- só
- 1 bögre víz
- 500 g eper
- 5 evőkanál eper szörp
- 3-4 mentalevél
- mazsola
Elkészítés:
Eperszósz:
Az epreket megtisztítjuk, szűrőbe tesszük, majd a vízcsap alatt alaposan leöblítjük.
Turmixgépbe vagy botmixerrel pürésítjük a mentalevelekkel együtt.
Hozzáadjuk a szörpöt, és ha nem elég édes, akkor még cukorral pótoljuk.
Ha nagyon sűrű, vízzel hígíthatjuk.
Grízes tészta: A serpenyőnket feltesszük a tűzhelyre, majd beleöntjük az olajat/zsírt, majd a darát, és folyamatosan kevergetjük. Nem kell türelmetlenkedni, először nehezen kezd pirulni, de ha nem figyelünk oda, pillanatok alatt oda éghet, és akkor dobhatjuk ki. Szóval türelemmel keverjük, sózzuk, és barnás színig pirítjuk. Nem fekete!
Mikor már egyenletesen lepirult, hozzáadunk egy bögre vizet.
Gyorsan átkeverjük, lefedjük,és 1 perc múlva elzárjuk a lángot.
Hagyjuk párolódni!
5-6 perc múlva beszívja a vizet, akkor ismét átkeverjük villával.
A közben megfőtt tésztával összekeverjük, és az eperszósszal, pár szem mazsolával tálaljuk.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció