Almás - áfonyás palacsinta
Mivel nem szeretem a \"sima\" palacsintát, ezért próbáltam ki ezt a változatot. Azóta csakis így készítem.
Almás - áfonyás palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 3 kisebb méretű, savanykás alma (lereszelve összesen kb. 200 g),
- 2 tojás
- 200 g liszt
- 5 dl tej
- 50 g olvasztott vaj
- 2 ek kristálycukor
- csipet só
- őrölt fahéj
Tálaláshoz
- méz
- fahéj
- áfonya
- reszelt citromhéj
Elkészítés:
1.Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
2.A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén belefograjuk a reszelt almát és pár szem áfonyát.
3.Lefóliázva a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
4.A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Az almás palacsinta esetében, a reszelt almadarabok miatt kevésbé érvényes a klasszikus palacsintasütéskor bevált módszer, hogy körkörös mozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Ha kell, rásegítünk a palacsinták megfordítására használt spatulával a tészta és az alma egyenletes elterítésében.
5.Közepesnél kicsit magasabb lángon mindkét felét aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük. Ebből a mennyiségből 9 db vastag palacsinta lett.
6.Fahéjjalmeghintve, mézzel lecsorgatva félbehajtva áfonyával tálaljuk.
Igazán hűsítő desszert vaníliás fagyival és idénygyümölcsökkel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept