Almás - áfonyás palacsinta

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mivel nem szeretem a \"sima\" palacsintát, ezért próbáltam ki ezt a változatot. Azóta csakis így készítem.

Almás - áfonyás palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 kisebb méretű, savanykás alma (lereszelve összesen kb. 200 g),
  • 2 tojás
  • 200 g liszt
  • 5 dl tej
  • 50 g olvasztott vaj
  • 2 ek kristálycukor
  • csipet só
  • őrölt fahéj

Tálaláshoz

  • méz
  • fahéj
  • áfonya
  • reszelt citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

1.Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
2.A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén belefograjuk a reszelt almát és pár szem áfonyát.
3.Lefóliázva a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
4.A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Az almás palacsinta esetében, a reszelt almadarabok miatt kevésbé érvényes a klasszikus palacsintasütéskor bevált módszer, hogy körkörös mozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Ha kell, rásegítünk a palacsinták megfordítására használt spatulával a tészta és az alma egyenletes elterítésében.
5.Közepesnél kicsit magasabb lángon mindkét felét aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük. Ebből a mennyiségből 9 db vastag palacsinta lett.
6.Fahéjjalmeghintve, mézzel lecsorgatva félbehajtva áfonyával tálaljuk.
Igazán hűsítő desszert vaníliás fagyival és idénygyümölcsökkel.

Ezt is szeretjük