Csokoládé szalámi

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha egy kicsit másként használod a mi kókuszgolyó alapanyagainkat egy finom portugál, vagy olasz édességet varázsolhatsz, mégpedig a csokoládészalámit.
A portugálok borral, az olaszok rummal, vagy amarettoval készítik. Innen indult hódító útjára Európában. Otthon még nem láttam boltban, de külföldön teljesen úgy csomagolják, mintha egy fehér penésszel bevont szalámi lenne.
Mutatós és ajándéknak se utolsó.

Csokoládé szalámi

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • csipet só
  • 25 dkg 70% - kakaó tartalmú csokoládé
  • 35 dkg keksz vagy amennyit felvesz a massza
  • 10 dkg mandula
  • 7 dkg dió
  • 7 dkg pisztácia
  • 15 dkg vegyes szárított gyümölcs
  • fél deci habzó bor/rum vagy amaretto
Recept idők

Elkészítés:

Akár külön is kikeverheted a vajat a cukorral, aztán olvaszd fel a csokoládét és keverd alaposan össze, vagy még egyszerűbb, ha az egészet egyszerre megolvasztod egy lábasban. Nem kell forralni, csak pici lángon olvasztani, hogy szép egyenletesen elkeveredjen a vaj a csokival, majd szórd bele a száraz hozzávalókat, és a nagyobb darabokra tört kekszet. Az alkoholt se felejtsd ki, ha szereted, halmozd alufóliára és készíts hengert a masszából.
Jól csomagold be, és pihentesd a fagyasztóban pár órát, végül forgasd porcukorba és csomagold újra akár alufóliába, vagy zsírpapírba.
Hetekig eláll a hűtőben, ha elég mélyre süllyeszted, különben pillanatok alatt elfogy, mert nagyon finom.

Ezt is szeretjük