Csokoládé szalámi

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha egy kicsit másként használod a mi kókuszgolyó alapanyagainkat egy finom portugál, vagy olasz édességet varázsolhatsz, mégpedig a csokoládészalámit.
A portugálok borral, az olaszok rummal, vagy amarettoval készítik. Innen indult hódító útjára Európában. Otthon még nem láttam boltban, de külföldön teljesen úgy csomagolják, mintha egy fehér penésszel bevont szalámi lenne.
Mutatós és ajándéknak se utolsó.

Csokoládé szalámi

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • csipet só
  • 25 dkg 70% - kakaó tartalmú csokoládé
  • 35 dkg keksz vagy amennyit felvesz a massza
  • 10 dkg mandula
  • 7 dkg dió
  • 7 dkg pisztácia
  • 15 dkg vegyes szárított gyümölcs
  • fél deci habzó bor/rum vagy amaretto
Recept idők

Elkészítés:

Akár külön is kikeverheted a vajat a cukorral, aztán olvaszd fel a csokoládét és keverd alaposan össze, vagy még egyszerűbb, ha az egészet egyszerre megolvasztod egy lábasban. Nem kell forralni, csak pici lángon olvasztani, hogy szép egyenletesen elkeveredjen a vaj a csokival, majd szórd bele a száraz hozzávalókat, és a nagyobb darabokra tört kekszet. Az alkoholt se felejtsd ki, ha szereted, halmozd alufóliára és készíts hengert a masszából.
Jól csomagold be, és pihentesd a fagyasztóban pár órát, végül forgasd porcukorba és csomagold újra akár alufóliába, vagy zsírpapírba.
Hetekig eláll a hűtőben, ha elég mélyre süllyeszted, különben pillanatok alatt elfogy, mert nagyon finom.

Ezt is szeretjük