Fehér csokis eper-álom

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fehér csokis eper-álom

Hozzávalók 12 személyre:

  • 3 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 50 dkg eper
  • 30 g színtelen zselatin (elhagyható)
  • 5 dl joghurt
  • 4 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanél méz (elhagyható)
  • 1,25 dl tejföl
  • 10 dkg eperlekvár (elhagyható)
  • 6,5 dl tejszín
  • 1 zacskó vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az eredetitől eltérő piskótatészta is készíthető, kinek milyen az ízlése. A tojások fehérjét 3 evőkanál vízzel és 7-8 dkg cukorral habbá felverjük. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd a sütőporral elvegyített lisztet. Az alján sütőpapírral kibélelt tortaformába rakjuk és 20-25 percig sütjük.
A megolvasztott csokoládét márványlapra simítjuk (annak hiányában egy tepsi is megteszi). A zselatint beáztatjuk (ha kimarad, az se baj, mert a tejszín tökéletesen összetartja). A joghurtot a citromlével, a maradék cukorral, a mézzel és a tejföllel elkeverjük. (Szerintem a tejföl is kihagyható.)
A feloldott, 3 evőkanál krémmel elvegyített zselatint a maradék krémhez adjuk. 2,5 dl tejszínből sima habot verünk, és a felét a megdermedt krémre simítjuk. Fél eprekkel kirakjuk, a maradék krémmel befedjük, a másik lappal beborítjuk.
A tortát a maradék tejszínből és vaníliás cukorból vert habbal bevonjuk. A maradék eperrel és fehér csokoládéval díszítjük.
Eddig az egyik legfinomabb epres-tejszínes torta. Tetszés szerint variálható.
Jó étvágyat hozzá!

Ezt is szeretjük