no

Eperhabos szelet

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Eperhabos szelet

Hozzávalók 12 személyre

A tésztához

  • 6 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 16 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 4 dkg étkezési keményítő

A krémhez

  • 40 dkg eper
  • 20 dkg cukor
  • 8 lap zselatin
  • 8 dl tejszín

A díszítéshez

  • 20 dkg eper
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat és a 2 tojássárgáját keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a cukrot, és gépi habverővel a cukor elolvadásáig keverjük. Ekkor hozzászitáljuk az étkezési keményítővel elvegyített lisztet.
A tésztát sütőpapírral kibélelt, nagy méretű, magas falú tepsibe simítjuk, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
A krémhez a zselatinlapokat 10 percig hideg vízbe téve áztatjuk. Az epret összeturmixoljuk a cukorral, majd langyosra melegítjük, feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint.
A tejszínből kemény habot verünk, a negyedét félretesszük, a többit összeforgatjuk az eperkrémmel. Ezzel megkenjük a kihűlt piskótát, és néhány órára hűtőbe tesszük. Ha a krém megszilárdult, a maradék habbal és eperszemekkel díszítjük.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük