Kakukkfüves gombapaprikás

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kakukkfüves gombapaprikás

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 teáskanál olaj
  • 3 vöröshagyma
  • 4 db 200 grammos csiperke gombakonzerv (mert épp ez volt itthon)
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • ízlés szerint só
  • bors
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő kis vízben feloldva

Házi metélt

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 3 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymákat felkockázzuk, megdinszteljük, mikor ez kész, hozzáadjuk a pirospaprikát, a köményt, a sűrített paradicsomot és a gombát.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, közepes lángon főzzük, míg a gomba megpuhul. Öntsünk alá egy kevés vizet.
Mikor a gomba kellőképpen megpuhult, hozzáadjuk a kakukkfüvet.
Még pár percig főzzük és egy kevés vízzel elkeverve a keményítőt, besűrítjük.
Ha valaki tejfölösen szereti, víz helyett 2-3 evőkanál tejfölben keverje el a keményítőt.
Házi metélt:

A tésztához a liszteket átszitáljuk, beletesszük a robotgép dagasztótáljába, majd hozzáadjuk az egyenként felütött tojásokat.
A gépet beindítjuk, alacsony fokozaton 3-4 perc alatt készre gyúrja.
Miután a tészta teljesen összeállt, kivesszük a gépből, gombócot formázunk belőle, majd egy nylon zacskóba tesszükm és a hűtőben fél órát pihentetjük a nyújtás előtt.
Miután a tészta eleget pihent, 3 darabra osztjuk és lisztezett deszkán többször átnyújtva kb. 2 mm vastagságra nyújtjuk.
Egy éles késsel felvágjuk metéltnek, majd meglisztezzük egy nagyobb tálcán szétrázogatjuk, hogy ne tapadjanak egymáshoz.
Rögtön ki is főzhetjük lobogó sós vízben.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük