Kakukkfüves gombapaprikás
Kakukkfüves gombapaprikás
Hozzávalók 6 személyre
- 1 teáskanál olaj
- 3 vöröshagyma
- 4 db 200 grammos csiperke gombakonzerv (mert épp ez volt itthon)
- 2 teáskanál kakukkfű
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- ízlés szerint só
- bors
- 1 evőkanál pirospaprika
- 4 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 teáskanál kukoricakeményítő kis vízben feloldva
Házi metélt
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 3 db tojás
Elkészítés:
A vöröshagymákat felkockázzuk, megdinszteljük, mikor ez kész, hozzáadjuk a pirospaprikát, a köményt, a sűrített paradicsomot és a gombát.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, közepes lángon főzzük, míg a gomba megpuhul. Öntsünk alá egy kevés vizet.
Mikor a gomba kellőképpen megpuhult, hozzáadjuk a kakukkfüvet.
Még pár percig főzzük és egy kevés vízzel elkeverve a keményítőt, besűrítjük.
Ha valaki tejfölösen szereti, víz helyett 2-3 evőkanál tejfölben keverje el a keményítőt.
Házi metélt:
A tésztához a liszteket átszitáljuk, beletesszük a robotgép dagasztótáljába, majd hozzáadjuk az egyenként felütött tojásokat.
A gépet beindítjuk, alacsony fokozaton 3-4 perc alatt készre gyúrja.
Miután a tészta teljesen összeállt, kivesszük a gépből, gombócot formázunk belőle, majd egy nylon zacskóba tesszükm és a hűtőben fél órát pihentetjük a nyújtás előtt.
Miután a tészta eleget pihent, 3 darabra osztjuk és lisztezett deszkán többször átnyújtva kb. 2 mm vastagságra nyújtjuk.
Egy éles késsel felvágjuk metéltnek, majd meglisztezzük egy nagyobb tálcán szétrázogatjuk, hogy ne tapadjanak egymáshoz.
Rögtön ki is főzhetjük lobogó sós vízben.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept