Spárgás-sonkás pite

Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Spárgás-sonkás pite

Hozzávalók 2 személyre:

Tészta

  • 20 dkg búzaliszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 mk só
  • 1 ek víz

Töltelék

  • 1 cs zöldspárga
  • 10 dkg sajt
  • 15 dkg sonka
  • 2 dl tejföl
  • 4 db tojás
  • petrezselyemzöld
  • szerecsendió
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálba beletesszük a lisztet és a sót, majd összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott, hideg vajat. Ujjbeggyel addig kell morzsolni, míg finom morzsás massza lesz belőle. Közepébe mélyedést nyomunk, majd beleöntjük a vízzel felvert egész tojást.
Végül gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Ezután folpack fóliába csomagoljuk, majd 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük pihentetni.
A hűtőszekrényből kivett tésztát piteforma nagyságúra kell kinyújtani.
Óvatosan a formába tesszük, majd az alját villával megböködjük. Sütőpapírt helyezünk bele, majd megtöltjük nehezékkel.(Én rizzsel töltöttem meg.)
Előmelegített sütőbe, 200 fokon 15-20 perc alatt elő kell sütni, majd a sütőből kivéve eltávolítjuk a sütőpapírt a nehezékkel, és kicsit hűlni hagyjuk.
A spárgának a fás végét el kell távolítani, majd ízlés szerinti méretűre feldarabolni. Enyhén sós, forrásba lévő vízbe először beletesszük a szárakat és 2-3 percig főzzük, majd hozzátesszük a spárgafejeket és kb. 2 percig még együtt főzzük. Ezután leszűrjük és hideg vízbe leöblítjük.
Egy tálba beletesszük a tejfölt, az egész tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket. Ezután jó alaposan összekeverjük, majd belekeverjük a reszelt sajtot is.
A sonkát ízlés szerint feldaraboljuk.(én kisebb kockákra vágtam)
Az elősütött tésztára rápakoljuk a spárgát és a sonkát, majd óvatosan ráöntjük az összekevert tejfölös-tojásos masszát.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütjük.

Ezt is szeretjük