Cseresznyés süti, levendulás habbal

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nagylány unokám kedvence. Évek óta sütöm. Saját kertemben terem a cseresznye. A fölösleges tojásfehérjéket lefagyasztom. Ilyenkor használom fel.

Cseresznyés süti levendulás habbal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 3 ek olaj
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek levendulaszirup
  • 2 ek cseresznyelé
Recept idők

Elkészítés:

Az egész tojásokat a cukorral gépi keverővel habosra keverem. Hozzáadom az olajat, ezzel tovább keverem.
Végül a sütőporos lisztet adom hozzá. Csak egy pár fordulatot keverem. Majd kézzel még átforgattam. Sütőpapíros , közepes tepsibe kerül. A sütő előmelegítve 200C°-ra. 5 perc után 170 C°-ra veszem így sül 25 percig.
Közben 3 tojásfehérjét 4 ek cukorral, csipet sóval kemény habnak vertem a robotgéppel.
Került még hozzá 2 ek levendulaszirup, és 2 ek cseresznyelé, a hab ettől rózsaszínű lesz.
A legvégén 2 kk étkezési keményítőt tettem hozzá.
A habot a tészta tetejére kanalaztam, villával kicsit felhúzgáltam csúcsosra.
Finom, mikor ropogósra sülnek ezek a kis csúcsok.
Tűzhelyet 100C%-ra mérsékeltem és 30 percig így sült.
Kivettem a sütőből, a sütőt 200 C°-ra felmelegítettem és 3 percre vissza raktam.
A hab így kapott szép barna szint.
Fagylalttal, tejszínnel, eperrel, az elmaradhatatlan zöld diósziruppal és zöld diókarikákkal tálaltam.

Ezt is szeretjük