Csirkemáj gombás polentával

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyszerű, és gyorsan elkészíthető. Kínálhatjuk ebédre, vagy éppen vacsorára.

Csirkemáj gombás polentával

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4-5 db csirkemáj
  • 2 ek olívaolaj
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • kakukkfű

Polenta

  • 10 dkg kukoricadara
  • 4 dl víz
  • 1 db húsleveskocka
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg gomba
  • őrölt fehér bors
  • 2 ek olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájon lévő ereket éles késsel távolítsuk el, majd vágjuk kétfelé. (Ha ezeket az ereket eltávolítjuk, akkor sütés közben nem fog pattogni a máj.)
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá először a sót és a fűszereket, majd a feldarabolt csirkemájat. Ezután közepes hőfokon, többször átforgatva, pár perc alatt süssük szép pirosra a májat, majd tálalásig tartsuk melegen.
A gombát vágjuk fel kisebb kockákra, majd kezdjük el az olívaolajon párolni. Párolás közben sózzuk, borsozzuk, majd kevergetve süssük zsírjára.
Egy edénybe öntsük bele a vizet, majd melegítés közben oldjuk fel benne a leveskockát. Amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, öntsük hozzá a kukoricadarát. Amikor elkezd besűrűsödni keverjük bele a vajat, majd az előzőleg megpárolt gombát. Végül kevergetve főzzük tovább, hogy kellően besűrűsödjön. (Egy lágyabb-krémesebb állagot kell kapnunk, ha szükséges akkor főzés közben még vizet adhatunk hozzá.)
Tálaláskor szedjük a tányérra az elkészült polentát, majd helyezzük a tetejére a sült csirkemájat. Ezután locsoljuk meg a máj sütésénél visszamaradt szafttal.

Ezt is szeretjük