Karalábéfőzelék húsgombóccal

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Még a nagymamától lestem el ezt a receptet, és azóta is egyik nagy kedvencünk.

Karalábéfőzelék húsgombóccal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db karalábé
  • 70 dkg darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 2 marék rizs
  • petrezselyemzöld
  • szerecsendió
  • ételízesítő
  • pirospaprika
  • 2 ek liszt
  • 2-3 dl tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A karalábét megpucoljuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát apróra felvágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk.
Egy edénybe olajat hevítünk, majd elkezdjük párolni a hagymát. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a lereszelt karalábét, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és jól összekeverjük. Felöntjük egy kevés vízzel. Meg kell szórni pici ételízesítővel, sózni borsozni és puhára párolni.
A darált húst ízlés szerint fűszerezzük és jól összekeverjük. Hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű rizst és az egész tojásokat, majd jól összegyúrjuk. Ezután egyforma méretű gombócokat formálunk belőle, majd egy edénybe helyezzük és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Puhára főzzük a gombócokat, majd kiszedjük a főzőléből és félretesszük.
A visszamaradt lébe bele kell önteni a megpárolt karalábét és lassú tűzön tovább főzni, míg a rántás elkészül.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd beleszórjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk. Ekkor levesszük a tűzről és megszórni pirospaprikával. Hűlni hagyjuk, majd amikor már csak langyos, hozzáadjuk a tejfölt és simára keverjük.
Ezután beleöntjük a karalábés lébe és kézi habverővel simára keverjük. Állandó keverés mellett pár percig még főzzük, hogy kellően besűrűsödjön.
Végül visszahelyezzük a húsgombócokat, és még pár percig szép lassan együtt főzzük.
Tálaláskor ízlés szerint friss kenyeret kínálhatunk hozzá.

1
2
Ezt is szeretjük