Baconös-tojáskrémes kalács

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a kalácsot először a húsvéti asztalra sütöttem, de annyira ízlett, hogy azóta már többször megsütöttem.

Baconös-tojáskrémes kalács

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 15 dkg bacon
  • 8 dkg margarin
  • 40 dkg simaliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 tk cukor
  • 2 tk só
  • 2 db tojás + 1 a lekenéshez

Töltelék

  • 6-8 db tojás
  • 2-3 ek tejföl
  • 2 ek kukoricaliszt
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 2 tk dijoni mustár
Recept idők

Elkészítés:

A bacont kockázzuk fel, majd serpenyőben olvasszuk fel a margarint és adjuk hozzá. Ezután süssük szép pirosra. Majd hűtsük ki.
A kétféle lisztet keverjük össze, a kihűlt baconnel, sóval.
A tojásokat verjük fel, majd keverjük hozzá a bacon sütésénél visszamaradt zsírt, és a langyos vizet.
A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a tojásos keveréket, és a lisztes-baconös keveréket. Ezután szórjuk rá a cukrot,és morzsoljuk rá az élesztőt.
Indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát.(kézzel is megdagaszthatjuk)
A megdagasztott tésztát ezután langyos helyen kelesszük egy órán át.
Közben készítsük el a tölteléket.
A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk össze apróra.
Ezután keverjük össze a tejföllel, a mustárral, a kukoricaliszttel, ízlés szerint sóval, a szerecsendióval, és az őrölt fehér borssal.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb. 1 cm vastag téglalappá, majd egyenletesen kenjük rá a tojásos tölteléket. Ezután a hosszabbik oldalától indulva, tekerjük fel szorosan.
Egy 26 cm-es tortaformát zsírozzunk és lisztezzünk ki, majd a feltekert tésztát óvatosan helyezzük bele. (Én a forma közepébe tettem egy fóliába csomagolt poharat, hogy koszorú formát kapjak.)
Ezután több helyen böködjük meg a tésztát, hogy sütés közben a gőz el tudjon távozni. Végül kenjük le a felvert egész tojással, majd szobahőmérsékleten kelesszük 30 percig.
Melegítsük elő a sütőt, közepes hőmérsékleten süssük a kalácsot 40-45 percig, tűpróbáig.

Ezt is szeretjük