Kókuszkrémes kávétorta

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem tökéletes, mégis imádja a divatvilág: az örmény modell a Gucci új kedvence »

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lányom kívánsága volt szülinapjára ez a torta. Mivel receptem nem volt hozzá, összehoztam különböző receptekből és a fantáziámra hagyatkozva.

Kókuszkrémes kávétorta

Hozzávalók 12 személyre:

A piskótakarikához

  • 7 tojás
  • 14 dkg kristálycukor
  • (17 dkg liszt) 15 dkg liszt + 2 dkg azonnal oldódó kávépor

A kókuszkrémhez

  • 1,5 csomag (6 dkg) főzős vaníliaízű pudingpor (én kettővel csináltam)
  • 7 dl tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 25 dkg margarin
  • 15-20 dkg porcukor

Csokoládés ganache

  • 155 g darabokra tört, jó minőségű étcsokoládé
  • 155 ml tejszín

Kávékrém a díszítéshez

  • a recept szerint 500 g porcukor – de én soknak találtam, csak a felét használtam, és így is elég édes lett
  • 250 g sótlan vaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 evőkanál forró víz (kávés vizet használtam+ még kávéport)

Cukormáz írókázáshoz

  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dkg keményítő vagy rizsliszt
Recept idők

Elkészítés:

A tortakarikához kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket.
Tészta bekeverése: A tojásokat kettéválasztjuk és a cukor 1/3-át a sárgájával a 2/3-át a fehérjével habbá verjük. A két habos tömeget egybetelepítjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet.
A tortakarika töltése: A kész masszát tortakarikába öntjük, és 160-170 C-on 25 perc alatt készre sütjük. A kisült karikát lelisztezzük, és saját gőzében megfordítva hűtjük. Kihűlés után 3 részre vágjuk.
A kókuszkrém:
A pudingport 1,5 dl tejjel és a kristálycukorral simára keverjük, majd a többi, időközben felforralt tejhez öntjük és krémmé főzzük. A tűzről levéve a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Ha kihűlt, krémmé keverjük. A margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Kanalanként hozzáadjuk a vaníliás kókuszkrémet is. A tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk és a krémmel töltjük. Ganache csokival vontam be a tetejét.
Csokoládés ganache:
Gőz fölé helyezünk egy lábast, amibe beletesszük a csokoládé-darabokat és a tejszínt. Vigyázzunk, hogy a lábas ne érjen bele a gőzölgő vízbe. Fakanállal kevergessük, amíg szépen el nem olvad a csokoládé, és egynemű nem lesz az egész. Ezután tegyük félre hűlni, és addig várjunk, amíg olyan állagúvá nem válik, amit könnyen lehet kenni. Tehát nem maximálisan szétfolyós, és nem is teljesen szilárd. Egyszerűen ráöntöttem a tortára, de meg kell várni hogy ne legyen nagyon folyós.
Kávékrém a díszítéshez:
Úgy sötétebb vagy világosabb, mennyire adagoljuk a kávét. A szobahőmérsékletű vajat keverjük habosra, majd adagoljuk hozzá az átszitált porcukrot, a vaníliát és a vizet. Mixerrel a legnagyobb fordulatszámon kb. 5 perc alatt hófehérré változik, majd színezhető is. Habzsákból díszítettem. A tetejét még díszítettem cukormázzal.
Cukormáz írókázáshoz:
A friss tojásfehérjét kemény habbá verjük, a kétszer átszitált porcukrot folytonos keverés közben, lassanként a habhoz adjuk. Adhatunk hozzá 3 dkg keményítőt vagy rizslisztet is. Akkor jó, ha lassan folyik.

Ezt is szeretjük