Csokoládés kosárkák mascarponekrémmel

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a mascarponekrémmel és karamellizált őszibarackkal töltött kosárkát egy születésnapra készítettem. Kicsik és nagyok egyaránt imádták.

Csokoládés kosárkák mascarponekrémmel

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 db szilikonos muffinformához
  • 1 tábla csokoládé (60 %-os)
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 cs vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
  • reszelt citromhéj
  • 2 dl habtejszín

Karamellizált őszibarack

  • 3-4 db őszibarack
  • 2-3 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 1 dl fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládét gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel.
A szilikonos muffinformákat ecsettel kenjük ki egy réteg csokoládéval, majd pár percre helyezzük be a hűtőszekrénybe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
Ezután kenjünk rá még egy réteg csokoládét, és ismét tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Ezt még egyszer ismételjük meg.
Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd végül egy óvatos mozdulattal fordítsuk ki a formából.
Ezután a csokoládékosárkákat felhasználásig tegyük vissza a formába, majd a hűtőszekrénybe.
A fehér csokoládét szintén gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük ki.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal, majd keverjük hozzá a kihűlt, de még folyós, olvasztott csokoládét.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponés-csokoládés krémhez.
Az őszibarackokat hámozzuk meg, majd daraboljuk fel, és csepegtessük meg citromlével.
Egy serpenyőbe karamellizáljuk a cukrot világos barnára. Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a feldarabolt barackot, szórjuk meg a vaníliás cukorral, és őrölt fahéjjal, majd óvatosan keverjük össze. Tegyük vissza a tűzre, és öntsük hozzá a bort, szintén keverjük össze, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg az őszibarackot. (Ezalatt az idő alatt a leve szépen besűrűsödik)
Az elkészült barackdarabokat teljesen hűtsük ki.
Tálalás előtt töltsük meg a kosárkákat a krémmel, majd kanalazzuk rá a barackot.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük