Eperkrémes mogyorótorta

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

3 baki, amivel nagyon el lehet rontani a csillogó sminket »

Ezt viseld a szűk ruha alatt, ha bevág a zsírpárnákba: alakformáló fehérneműk körképe »

Jónak hiszed, pedig ártasz vele: 4 dolog, amit ne csinálj, ha fogyni akarsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a torta nem csak mutatós, de nagyon finom krémes is.

Hozzávalók 2 személyre:

Tészta 2 db 22 cm-es formához

  • 4 db tojás
  • 4 ek porcukor (púpozott)
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 1 cs vaníliás cukor

Epres krém hozzávalói

  • 30 dkg eper
  • 25 dkg ricotta
  • 2 cs vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 2 dl habtejszín
  • 0,5 dl víz
  • 5 g porzselatin
  • 1/2 citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, és hagyjuk hűlni.
Tegyük egy keverőtálba az egész tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverjük habosra.
Amikor már jó habos, akkor állítsuk le a robotgépet, majd csorgassuk bele az olvasztott csokoládét. Ezután fakanállal keverjük óvatosan össze. Végül öntsük hozzá a darált mogyorót, majd szintén fakanállal, óvatosan keverjük össze.
A két tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyformán osszuk el a masszát, és kanalazzuk a formákba.
Előmelegített sütőbe helyezzük be egyszerre a két tortaformát, majd közepes hőfokon 20-25 perc alatt süssük készre a tortalapokat.
A sütőből kivéve a formákban hagyjuk pár percig hűlni, majd helyezzük rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.
Az epret alaposan mossuk meg, majd daraboljuk fel. Ezután botmixerrel pépesítsük, majd ízlés szerint cukorral, és egy vaníliás cukorral tegyük fel főni. Kevergetve kb. 10 percig főzzük, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe, majd hűtsük ki.
A ricottát a porcukorral, vaníliás cukorral, a citromlével keverjük simára, majd keverjük hozzá a teljesen kihűlt eperpépet.
A vizet forraljuk fel, majd a tűzről levéve, adjuk hozzá a porzselatint, és keverjük simára. Amikor már csak langyos, szintén keverjük krémhez.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük a krémhez. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Ezután töltsük meg a tortalapokat a krémmel, majd díszítsük eperszemekkel, tortadarával.

Blog.hu ajánló