Epres sajttorta

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A 70-es években nem volt nőiesebb smink ennél, és most újra divatos – Póklábpillák egyszerűen »

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajttortához nagyon jól illik az eper, és az eperöntet. Érdemes kipróbálni.

Epres sajttorta

Hozzávalók 2 személyre:

  • (20 cm-es formához)
  • 10 dkg kakaós ízű keksz
  • 4 db babapiskóta
  • 5 dkg margarin

Töltelék

  • 10 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • reszelt citromhéj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 db tojás

Epres öntet

  • 50 dkg eper
  • 1/2 citrom leve
  • 1 cs vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 1 ek étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet és a babapiskótát összemorzsoljuk, majd a felolvasztott margarinnal elkeverjük.
Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd belelapogatni a kekszes masszát.
A mascarponét a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citromlével és a vanília aromával simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a tejfölt, végül pedig az egész tojást is.
Ezt a krémet a kekszes alapra öntjük, tetejét elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 30-35 percig kell sütni. Ha a teteje már kezd egy kis színt kapni, ki lehet venni a sütőből.
A formában hagyjuk teljesen kihűlni!!!!!
Az epret botmixerrel pépesítjük, majd hozzákeverjük a citromlevet, a vaníliás cukrot és ízlés szerinti mennyiségű porcukrot.
Feltesszük a tűzre és állandó keverés mellett pár percig főzzük.
A keményítőt simára keverjük egy pici vízzel, majd állandó keverés mellett az eperhez öntjük és besűrítjük vele.(Egy kicsit folyósabb állagot kapjunk!)
A teljesen kihűlt torta tetejére kanalazzuk az öntetből, majd eperszeletekkel díszítjük. A maradék öntetet tálaláskor külön kínáljuk.

Ezt is szeretjük