Epres sajttorta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajttortához nagyon jól illik az eper, és az eperöntet. Érdemes kipróbálni.

Epres sajttorta

Hozzávalók 2 személyre

  • (20 cm-es formához)
  • 10 dkg kakaós ízű keksz
  • 4 db babapiskóta
  • 5 dkg margarin

Töltelék

  • 10 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • reszelt citromhéj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 db tojás

Epres öntet

  • 50 dkg eper
  • 1/2 citrom leve
  • 1 cs vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 1 ek étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet és a babapiskótát összemorzsoljuk, majd a felolvasztott margarinnal elkeverjük.
Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd belelapogatni a kekszes masszát.
A mascarponét a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citromlével és a vanília aromával simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a tejfölt, végül pedig az egész tojást is.
Ezt a krémet a kekszes alapra öntjük, tetejét elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 30-35 percig kell sütni. Ha a teteje már kezd egy kis színt kapni, ki lehet venni a sütőből.
A formában hagyjuk teljesen kihűlni!!!!!
Az epret botmixerrel pépesítjük, majd hozzákeverjük a citromlevet, a vaníliás cukrot és ízlés szerinti mennyiségű porcukrot.
Feltesszük a tűzre és állandó keverés mellett pár percig főzzük.
A keményítőt simára keverjük egy pici vízzel, majd állandó keverés mellett az eperhez öntjük és besűrítjük vele.(Egy kicsit folyósabb állagot kapjunk!)
A teljesen kihűlt torta tetejére kanalazzuk az öntetből, majd eperszeletekkel díszítjük. A maradék öntetet tálaláskor külön kínáljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük