Tomcsi-féle kuglóf robotgéphez

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A 70-es években nem volt nőiesebb smink ennél, és most újra divatos – Póklábpillák egyszerűen »

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Édesanyám kuglófja, robotgéphez igazítva általam.

Tomcsi-féle kuglóf robotgéphez

Hozzávalók 6 személyre:

  • 4 db tojás
  • 2 kanál natúr joghurt
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2,5 g élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 ek darált dió
  • 1 ek sikér
Recept idők

Elkészítés:

A tojást a robotgép táljába rakom, majd 3-4-es fokozaton felveretem (persze lehet kézzel is), közben az élesztőt a belangyított tejbe morzsolom, és egy kis cukorral felfuttatom, majd az összes összetevőt beleöntöm a a tálba, a dagasztószárat a robotgépre helyezem, és megdagasztom a tésztát. Pihentetem 10-20 percig meleg helyen, majd újra dagasztom pár percig, utána 30 perc kelés meleg helyen, formába helyezés és 220-250 fokon sütés következik. Fogyasztáshoz vajat, mogyorókrémet, lekvárt használok ízlés szerint.

Ezt is szeretjük