Amerikai palacsinta mascarpone krémmel

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez volt az első amerikai palacsintám,már régóta ki akartam próbálni és véletlenül bukkantam a receptre az interneten. A kép magáért beszélt, így megcsináltam, nagyon finom lett!

Amerikai palacsinta mascarpone krémmel

Hozzávalók 2 személyre:

A tésztához

  • 1,5 dl tej
  • 2 egész tojás + 1 fehérje
  • 1 ek. méz
  • 40 g olvasztott vaj
  • 20 g porcukor
  • 200 g liszt
  • 1 cs sütőpor

A szószhoz

  • 200 g erdei gyümölcs
  • 3-4 ek cukor

A krémhez

  • 250 g mascarpone
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek cukor
  • 1 ek méz
Recept idők

Elkészítés:

Töltsük egy tálba a tejet, az egész tojásokat, az olvasztott vajat, a mézet, a cukrot, a lisztet és a sütőport, majd robotgéppel keverjük simára. Takarjuk le, és pihentessük 1,5-2 órát.
A sütés előtt verjük lágy habbá a fehérjét, és keverjük a tésztába.
Egy kevés olajjal (én zsírral szoktam) forrósítsuk fel a serpenyőt, majd csurgassunk a közepére egy fél merőkanál tésztát. 1 percen belül kis buborékok jelennek meg a felszínen, ekkor forgassuk meg, és kb. 1 percig süssük a másik oldalát is.

A gyümölcsszószhoz melegítsük fel a gyümölcsöt 3-4 ek cukorral egy lábosban, majd főzzük darabos szósszá.

A krémhez verjük habosra a sárgáját a cukorral, adjuk hozzá a mascarponét, egy kis mézet, és keverjük simára.
Ha a palacsinta és a szósz kihűlt, rétegezzük a hozzávalókat: palacsinta, krém, szósz. A tetejére gyümölcs kerüljön.

Ezt is szeretjük