Amerikai palacsinta mascarpone krémmel

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez volt az első amerikai palacsintám,már régóta ki akartam próbálni és véletlenül bukkantam a receptre az interneten. A kép magáért beszélt, így megcsináltam, nagyon finom lett!

Amerikai palacsinta mascarpone krémmel

Hozzávalók 2 személyre:

A tésztához

  • 1,5 dl tej
  • 2 egész tojás + 1 fehérje
  • 1 ek. méz
  • 40 g olvasztott vaj
  • 20 g porcukor
  • 200 g liszt
  • 1 cs sütőpor

A szószhoz

  • 200 g erdei gyümölcs
  • 3-4 ek cukor

A krémhez

  • 250 g mascarpone
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek cukor
  • 1 ek méz
Recept idők

Elkészítés:

Töltsük egy tálba a tejet, az egész tojásokat, az olvasztott vajat, a mézet, a cukrot, a lisztet és a sütőport, majd robotgéppel keverjük simára. Takarjuk le, és pihentessük 1,5-2 órát.
A sütés előtt verjük lágy habbá a fehérjét, és keverjük a tésztába.
Egy kevés olajjal (én zsírral szoktam) forrósítsuk fel a serpenyőt, majd csurgassunk a közepére egy fél merőkanál tésztát. 1 percen belül kis buborékok jelennek meg a felszínen, ekkor forgassuk meg, és kb. 1 percig süssük a másik oldalát is.

A gyümölcsszószhoz melegítsük fel a gyümölcsöt 3-4 ek cukorral egy lábosban, majd főzzük darabos szósszá.

A krémhez verjük habosra a sárgáját a cukorral, adjuk hozzá a mascarponét, egy kis mézet, és keverjük simára.
Ha a palacsinta és a szósz kihűlt, rétegezzük a hozzávalókat: palacsinta, krém, szósz. A tetejére gyümölcs kerüljön.

Ezt is szeretjük