Spenótos-gombás pizza quinoa alapon
Spenótos-gombás pizza quinoa alapon
Hozzávalók 2 személyre
- 1 csésze (~2 dl) quinoa - legalább 8 órán át áztatva
- fűszerek ízlés szerint (én őrölt rozmaringot, kakukkfüvet, oregánót és bazsalikomot használtam, meg persze egy kicsi cayenne borsot)
- egy csipet só
- 1 tk. almaecet
- paradicsompüré
- spenót
- gomba
- mini mozarella (vagy amit szeretnénk)
Elkészítés:
A quinoát éjszakára beáztatjuk (de legalábbis 8 órán át ázzon), majd robotgép segítségével a fűszerekkel és az ecettel összekeverve pépesítjük.
A masszából kb. 18 cm átmérőjű kört csinálunk sütőpapírral takart sütőlemezen, majd 15-20 perc alatt megsütjük.
Ezután megkenjük ízlés szerinti mennyiségű paradicsompürével, azt meghintjük némi oregánóval, megpakoljuk a pizzánkat a feltétnek kiválasztott alapanyagokkal, tovább sütjük pár percig és tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció