Spenótos-gombás pizza quinoa alapon

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nem tökéletes az alakjuk, de taníthatnák a nőiességet: 3 nő 50 felett, aki csodásan öltözködik »

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Spenótos-gombás pizza quinoa alapon

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 csésze (~2 dl) quinoa - legalább 8 órán át áztatva
  • fűszerek ízlés szerint (én őrölt rozmaringot, kakukkfüvet, oregánót és bazsalikomot használtam, meg persze egy kicsi cayenne borsot)
  • egy csipet só
  • 1 tk. almaecet
  • paradicsompüré
  • spenót
  • gomba
  • mini mozarella (vagy amit szeretnénk)
Recept idők

Elkészítés:

A quinoát éjszakára beáztatjuk (de legalábbis 8 órán át ázzon), majd robotgép segítségével a fűszerekkel és az ecettel összekeverve pépesítjük.
A masszából kb. 18 cm átmérőjű kört csinálunk sütőpapírral takart sütőlemezen, majd 15-20 perc alatt megsütjük.
Ezután megkenjük ízlés szerinti mennyiségű paradicsompürével, azt meghintjük némi oregánóval, megpakoljuk a pizzánkat a feltétnek kiválasztott alapanyagokkal, tovább sütjük pár percig és tálaljuk.

Ezt is szeretjük