Boszorkánypogácsa
Remek vendégváró sütemény, ami ráadásul még tartós is.
Boszorkánypogácsa
Hozzávalók 6 személyre
- 10 dkg dió
- 1 citrom
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 45 dkg liszt
- 4 tojássárgája
- 1 tojásfehérje
- baracklekvár
Elkészítés:
Elsőként készítsük elő a diónkat, amit durvára kell vágni, majd tegyük félre. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, és levét,aztán egyenként a sárgájákat. Ehhez apránként hozzáadjuk a lisztet, amíg a tészta jól formázhatóvá nem válik(lehet, hogy egy picivel több lisztet igényel). Diónyi adagokat szaggatunk, majd kis golyókat formázunk belőlük, beleforgatjuk a felvert tojásfehérjébe és a diódarabkákba. Tepsibe pakoljuk kis hézaggal egymás közt, végül az ujjunkkal nyomjunk kis mélyedést a közepébe. Kb. 20 perc alatt készre sült, amikor kivettük még melegében kenjünk lekvárt a mélyedésekbe.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept