Boszorkánypogácsa

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Remek vendégváró sütemény, ami ráadásul még tartós is.

Boszorkánypogácsa

Hozzávalók 6 személyre:

  • 10 dkg dió
  • 1 citrom
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 45 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 1 tojásfehérje
  • baracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

Elsőként készítsük elő a diónkat, amit durvára kell vágni, majd tegyük félre. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, és levét,aztán egyenként a sárgájákat. Ehhez apránként hozzáadjuk a lisztet, amíg a tészta jól formázhatóvá nem válik(lehet, hogy egy picivel több lisztet igényel). Diónyi adagokat szaggatunk, majd kis golyókat formázunk belőlük, beleforgatjuk a felvert tojásfehérjébe és a diódarabkákba. Tepsibe pakoljuk kis hézaggal egymás közt, végül az ujjunkkal nyomjunk kis mélyedést a közepébe. Kb. 20 perc alatt készre sült, amikor kivettük még melegében kenjünk lekvárt a mélyedésekbe.

Ezt is szeretjük