Boszorkánypogácsa

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Remek vendégváró sütemény, ami ráadásul még tartós is.

Boszorkánypogácsa

Hozzávalók 6 személyre

  • 10 dkg dió
  • 1 citrom
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 45 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 1 tojásfehérje
  • baracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

Elsőként készítsük elő a diónkat, amit durvára kell vágni, majd tegyük félre. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, és levét,aztán egyenként a sárgájákat. Ehhez apránként hozzáadjuk a lisztet, amíg a tészta jól formázhatóvá nem válik(lehet, hogy egy picivel több lisztet igényel). Diónyi adagokat szaggatunk, majd kis golyókat formázunk belőlük, beleforgatjuk a felvert tojásfehérjébe és a diódarabkákba. Tepsibe pakoljuk kis hézaggal egymás közt, végül az ujjunkkal nyomjunk kis mélyedést a közepébe. Kb. 20 perc alatt készre sült, amikor kivettük még melegében kenjünk lekvárt a mélyedésekbe.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük