Ribizlis gyümölcstorta
Ribizlis gyümölcstorta
Hozzávalók 12 személyre
- 3 tojásos piskóta
- 3 kanál liszt
- 3 dl tej
- 13 dkg cukor
- 13 dkg margarin
- 2-3 marék piros ribizli
- sárgadinnye
Elkészítés:
A piskótát megsütjük, kettévágjuk. A lisztből és a tejből pépet főzünk. A vajból és cukorból habos krémet kavarunk. Mikor a pép teljesen kihűlt, csak akkor adjuk hozzá, hogy ne csapódjon ki. A ribizli egyik felére önthetünk pár csepp ribizliszörpöt és porcukrot, összekeverjük, és a krémbe tesszük. Ízles szerint teszünk a krémbe sárgadinnyekockákat. Minél többet tehetünk, mert ennek kellemes, édes íze van. A torta belsejét megkenjük, majd a tetejét is, és rászórjuk a maradék gyümölcsöt.
Én fondanttal díszítettem a tortát, ezért csak a tölteléket ízesítettem gyümölcsökkel, egy keveset viszont félreraktam a torta bevonásához. És arra tettem a fondantot. Most egy focis témájú torta lett!
Hűtőbe tesszük pár órára állni hagyjuk, hogy jól érjenek össze az ízek.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept