Cipóban sült sonka

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Pofonegyszerűen növelheted a krémek hatékonyságát: 5 tipp, ami javítja a felszívódást »

5 klasszikus ruhadarab, amit Greta Garbo hozott divatba: még a férfiruhákat is nőiessé tette »

Furán tette fel a műszempillát, gyönyörű mandulavágású szemeket kapott: a sminkesek is gyakran bevetik ezt az egyszerű trükköt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Cipóban sült sonka

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 40 dkg finomliszt
  • 2 dl langyos víz
  • 80 dkg füstölt, főtt sonka
  • 2 evőkanál + 1 kk. napraforgó olaj
  • 1 kk. őrölt köménymag
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk.
1 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, a liszt közepébe öntjük, majd a szélekről hozzákeverünk egy kis lisztet. Letakarva, kb. 15 percig kelni hagyjuk. Elkeverjük a sót 1 dl langyos vízben, majd 2 ek. olajjal és a köménymaggal együtt a liszthez adjuk.
Ha szükséges, még egy kevés langyos vizet adagoljunk hozzá, ez függ a liszt minőségétől.
Hólyagosra dagasztjuk, majd langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, és négyzet alakúra nyújtjuk.
A széleket megkenjük vízzel, a tészta közepére helyezzük a sonkát, a széleket felhajtjuk rá, cipó formára igazítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe (én kacsasütőbe) emeljük, és letakarva 1 órát kelesztjük.A tojássárgáját elkeverjük 1 kk. olajjal, megkenjük a cipó tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 35-40 perc) úgy, hogy a sütő aljában egy lábasba vizet teszünk. Hagyjuk kihűlni, majd nem túl vékony szeletekre vágjuk. Ízlés szerint (szív alakú) főtt tojással, tormával, mustárral stb. kínáljuk.

1
2
3
Ezt is szeretjük