Cukkinis-gombás mini galette juhtúróval

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Cukkinis-gombás mini galette juhtúróval

Hozzávalók 2 személyre

  • 12 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (+ 1-1 ek. lenmag és tökmag liszt, valamint ugyanennyi kukoricadara)
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 ek. hideg víz
  • pici só, cukor
  • egy kisebb salátacukkini
  • néhány nagyobb fej gomba
  • kb. 10 dkg juhtúró
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt bazsalikom
  • a tetejére ízlés szerint sajt
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sóval, cukorral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a vizet és az olajat is, majd jól formázható tésztává gyúrjuk.
A cukkinit és a gombát megtisztítjuk és vékonyan felkarikázzuk. A tésztát kétfelé vágjuk, pár mm-es vastagságú körökké nyújtjuk.
Megkenjük a juhtúróval a korongokat, majd megpakoljuk őket szép körönként a gombaszeletekkel, azokat megszórjuk fekete borssal. Végül a cukkini karikákkal rakjuk ki a köröket, amiket meghintünk kevés morzsolt bazsalikommal.
A végén néhány sajtdarabot is tehetünk a tetejükre, majd 260 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük a mini galette-eket.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük