Cukkinis-gombás mini galette juhtúróval
Cukkinis-gombás mini galette juhtúróval
Hozzávalók 2 személyre
- 12 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (+ 1-1 ek. lenmag és tökmag liszt, valamint ugyanennyi kukoricadara)
- 5 dkg vaj
- 1 ek. olívaolaj
- 1 ek. hideg víz
- pici só, cukor
- egy kisebb salátacukkini
- néhány nagyobb fej gomba
- kb. 10 dkg juhtúró
- őrölt fekete bors
- morzsolt bazsalikom
- a tetejére ízlés szerint sajt
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sóval, cukorral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a vizet és az olajat is, majd jól formázható tésztává gyúrjuk.
A cukkinit és a gombát megtisztítjuk és vékonyan felkarikázzuk. A tésztát kétfelé vágjuk, pár mm-es vastagságú körökké nyújtjuk.
Megkenjük a juhtúróval a korongokat, majd megpakoljuk őket szép körönként a gombaszeletekkel, azokat megszórjuk fekete borssal. Végül a cukkini karikákkal rakjuk ki a köröket, amiket meghintünk kevés morzsolt bazsalikommal.
A végén néhány sajtdarabot is tehetünk a tetejükre, majd 260 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük a mini galette-eket.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept