Cukkinis-gombás mini galette juhtúróval

Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Dúsabbá és selymesebbé varázsolja a hajat a cassiapor: újjászületnek tőle a tincsek »

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Cukkinis-gombás mini galette juhtúróval

Hozzávalók 2 személyre:

  • 12 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (+ 1-1 ek. lenmag és tökmag liszt, valamint ugyanennyi kukoricadara)
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 ek. hideg víz
  • pici só, cukor
  • egy kisebb salátacukkini
  • néhány nagyobb fej gomba
  • kb. 10 dkg juhtúró
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt bazsalikom
  • a tetejére ízlés szerint sajt
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sóval, cukorral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a vizet és az olajat is, majd jól formázható tésztává gyúrjuk.
A cukkinit és a gombát megtisztítjuk és vékonyan felkarikázzuk. A tésztát kétfelé vágjuk, pár mm-es vastagságú körökké nyújtjuk.
Megkenjük a juhtúróval a korongokat, majd megpakoljuk őket szép körönként a gombaszeletekkel, azokat megszórjuk fekete borssal. Végül a cukkini karikákkal rakjuk ki a köröket, amiket meghintünk kevés morzsolt bazsalikommal.
A végén néhány sajtdarabot is tehetünk a tetejükre, majd 260 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük a mini galette-eket.

Ezt is szeretjük