Fahéjas-rumos szilvás pite

Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Dúsabbá és selymesebbé varázsolja a hajat a cassiapor: újjászületnek tőle a tincsek »

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha valami igazán gyors és egyszerű gyümölcsösre vágyunk, akkor készítsünk ilyen sütit. Egy kicsit olyan mint a \"potyogtatós\" piskóta, de mégsem az, de nem is az a hagyományos értelemben vett pite.
Bármilyen gyümölcs alkalmas hozzá, ha nincs friss gyümölcsünk, akár befőttel is, vagy sűrűbb, darabos lekvárral is működik. Persze, ilyenkor a cukorral szolidabban bánjunk, mivel a befőtt is és a lekvár is édesebb, mint a friss gyümölcs. Sárgabarackkal is isteni finom, de ebben az esetben rum helyett, egy kevés barack pálinkával fokozzuk az ízhatást és fahéj helyett pedig, vaníliát használjunk.

Fahéjas-rumos szilvás pite

Hozzávalók 6 személyre:

  • 15 dkg fehér tönkölyliszt
  • 16 dkg barna nádcukor
  • 12 dkg puha vaj
  • 3 db tojás
  • 1/2 kezeletlen citrom héja és 1 ek a levéből
  • 1/2 tk sütőpor
  • 25-30 dkg szilva, de bármilyen más gyümölcsből készíthetjük
  • 1 mokkáskanál vanília kivonat, vagy 1 cs vaníliás cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2 evőkanál rum
  • 2 evőkanál szeletelt mandula
Recept idők

Elkészítés:

Először a vajat a cukorral és a vaníliával, reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat. Mindhárom tojással habosra verjük a masszát, hozzákeverjük a citromlevet is.
Végül jól elkeverjük egyenletesen, benne a sütőporral elkevert lisztet.
Kivajazunk egy pitesütőt, kiszórjuk egy kevés liszttel, és beleterítjük a masszát.
A tetejére tesszük a felezett szilvát, meghintjük őrölt fahéjjal és meglocsolgatjuk a rummal. Ha nagyon savanyú a szilva, akkor a fahéjjal együtt szórhatunk rá, még egy kevés cukrot. A tetejét beborítjuk a szeletelt mandulával.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor kevés porcukorral megszórjuk a tetejét.

1
2
Ezt is szeretjük