Csokis-narancsos szívtorta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • A piskótához:
  • 100 g kristálycukor
  • 100g liszt
  • 100 g puha vaj
  • 1/2 kk sütőpor
  • 1/2 kk vaníliás cukor
  • 3 ek kakaó
  • 2 tojás
  • 2-3 ek tej
  • A töltelékhez:
  • 500 ml tejszín
  • 3 narancs reszelt héja
  • 3 tábla étcsokoládé
  • 70 g vaj
  • A bevonathoz:
  • étcsokoládé
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a liszttel elkeverjük a kakaóport, sütőport vaníliás cukrot, kristálycukrot, majd hozzáadjuk a tojásokat, vajat és a tejet. Habverőgéppel simára keverjük, és a masszát kivajazott formába töltjük. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Félretesszük hűlni, addig elkészítjük a töltetéket.
A tejszínt elkezdjük felmelegíteni, majd hozzáadjuk a vajat, reszelt narancshéjat, étcsokoládét. Addig főzzük, míg össze nem sűrűsödik. Félretesszük kihűlni. Ha kihűlt, habverőgéppel kihabosítjuk. (Ha az állaga lazább, habfixálóval javíthatunk rajta.)
A piskótánkat háromfelé vágjuk, és megkenjük a töltelékkel. A tetejére és oldalára is vékony réteget kenünk. Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, és pici olajat adunk hozzá, hogy fényesebb legyen a bevonat. A tortánk közepére öntjük, megpróbáljuk egyenletesen elosztani a tetején és oldalán. Díszítésnek használhatunk marcipánvirágokat vagy -figurákat.

Ezt is szeretjük