Csokis-narancsos szívtorta
Csokis-narancsos szívtorta
Hozzávalók 4 személyre
- A piskótához:
- 100 g kristálycukor
- 100g liszt
- 100 g puha vaj
- 1/2 kk sütőpor
- 1/2 kk vaníliás cukor
- 3 ek kakaó
- 2 tojás
- 2-3 ek tej
- A töltelékhez:
- 500 ml tejszín
- 3 narancs reszelt héja
- 3 tábla étcsokoládé
- 70 g vaj
- A bevonathoz:
- étcsokoládé
- kevés olaj
Elkészítés:
A piskótához a liszttel elkeverjük a kakaóport, sütőport vaníliás cukrot, kristálycukrot, majd hozzáadjuk a tojásokat, vajat és a tejet. Habverőgéppel simára keverjük, és a masszát kivajazott formába töltjük. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Félretesszük hűlni, addig elkészítjük a töltetéket.
A tejszínt elkezdjük felmelegíteni, majd hozzáadjuk a vajat, reszelt narancshéjat, étcsokoládét. Addig főzzük, míg össze nem sűrűsödik. Félretesszük kihűlni. Ha kihűlt, habverőgéppel kihabosítjuk. (Ha az állaga lazább, habfixálóval javíthatunk rajta.)
A piskótánkat háromfelé vágjuk, és megkenjük a töltelékkel. A tetejére és oldalára is vékony réteget kenünk. Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, és pici olajat adunk hozzá, hogy fényesebb legyen a bevonat. A tortánk közepére öntjük, megpróbáljuk egyenletesen elosztani a tetején és oldalán. Díszítésnek használhatunk marcipánvirágokat vagy -figurákat.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept