Csokis-narancsos szívtorta
Kollégáknak ígéretből
Csokis-narancsos szívtorta
Hozzávalók 2 személyre
Piskótához
- 100 g kristálycukor
- 100 g puha vaj
- 3 evőkanál (cukrozatlan kakaópor)
- 2 egész tojás
- 1/2 kávéskanál sütőpor
- 1/2 kávéskanál vaníliás cukor
- 100 g liszt
- 2-3 evőkanál tej
Töltelékhez
- 500ml tejszín
- 3 darab narancs reszelt héja
- 100g vaj
- 3 tábla étcsokoládé
Bevonat
- Étcsokoládé
- Kevés olaj
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, kakaóval és vaníliás cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a vajat, a két tojást és végül a tejet. Habverőgéppel simára keverjük, majd a kivajazott formába tesszük, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Krém elkészítése:
A tejszínt felforraljuk és hozzáadjuk a vajat, a csokoládét és reszelt narancshéjat, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé összefőzzük. Ha kihűlt, habverőgéppel kihabosítjuk, ha szűkséges habfixálóval javíthatunk a krém állagán.
Bevonat:
Gőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét, és ha teljesen elolvadt egy teás kanál olajat adunk hozzá, hogy fényesebb legyen a bevonat.
A piskótánkat 3 részre vágjuk és a csokis-narancsos krémmel betöltjük. Oldalát és a tetejét is vékonyan megkenjük krémmel. Majd az olvasztott csokit a torta közepére öntjük, kenőkés segítségével a csokival bevonjuk a torta tetejét, oldalát. Díszíthetjük a megmaradt krémmel vagy marcipán virágokkal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció