Csokis-narancsos szívtorta

Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Dúsabbá és selymesebbé varázsolja a hajat a cassiapor: újjászületnek tőle a tincsek »

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kollégáknak ígéretből

Csokis-narancsos szívtorta

Hozzávalók 2 személyre:

Piskótához

  • 100 g kristálycukor
  • 100 g puha vaj
  • 3 evőkanál (cukrozatlan kakaópor)
  • 2 egész tojás
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • 1/2 kávéskanál vaníliás cukor
  • 100 g liszt
  • 2-3 evőkanál tej

Töltelékhez

  • 500ml tejszín
  • 3 darab narancs reszelt héja
  • 100g vaj
  • 3 tábla étcsokoládé

Bevonat

  • Étcsokoládé
  • Kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral, kakaóval és vaníliás cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a vajat, a két tojást és végül a tejet. Habverőgéppel simára keverjük, majd a kivajazott formába tesszük, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Krém elkészítése:
A tejszínt felforraljuk és hozzáadjuk a vajat, a csokoládét és reszelt narancshéjat, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé összefőzzük. Ha kihűlt, habverőgéppel kihabosítjuk, ha szűkséges habfixálóval javíthatunk a krém állagán.

Bevonat:
Gőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét, és ha teljesen elolvadt egy teás kanál olajat adunk hozzá, hogy fényesebb legyen a bevonat.

A piskótánkat 3 részre vágjuk és a csokis-narancsos krémmel betöltjük. Oldalát és a tetejét is vékonyan megkenjük krémmel. Majd az olvasztott csokit a torta közepére öntjük, kenőkés segítségével a csokival bevonjuk a torta tetejét, oldalát. Díszíthetjük a megmaradt krémmel vagy marcipán virágokkal.

Ezt is szeretjük