Epres sajttorta

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A recept a Falusi Libák gasztroblogjából származik, amikor belebotlottam az oldalba, ez volt az első recept amit megláttam és egyből tudtam, hogy ki kell próbálni mivel még sosem sütöttem sajttortát. Egyszerű, de mégis mennyei.

Epres sajttorta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 20 dkg édes kakaós keksz
  • 2 ek. kakaó
  • 10 dkg darált dió
  • 2 ek. vaj
  • 30 dkg natúr krémsajt
  • 3 tojás
  • 3,5 dkg kukoricakeményítő
  • 2,5 dl tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl tejszín
  • 50 dkg friss eper
  • méz
  • 3 tk. zselatin
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet apróra törtem, összekevertem a dióval, és belemorzsoltam a vajat. Kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt vágtam, és belenyomkodtam.
160 fokra előmelegített sütőben sütöttem 15 percig.
Közben robotgéppel összekevertem a krém hozzávalóit olyan sorrendben, mint amit fent írtam. Ráöntöttem a kekszes alapra, majd 50 percre visszatoltam a sütőbe. 30 perc után levettem 120 fokra. Miután kihűlt, félbevágott epreket tettem a tetejére, mert a zselatint nem szeretem.
Az eredeti recept szerint viszont kell bele: elkészítettem a gyümölcsöt /mirelitet használtam/ a mézzel együtt felforraltam, a tűzről levéve hozzákevertem a zselatint. Hagytam kicsit hűlni, majd nyakon öntöttem vele a tortát.
Legszebben másnap lehet vágni, addig pihenjen a hűtőben.

Ezt is szeretjük