Vetrece
Vetrece
Hozzávalók 4 személyre
- marhahús
- fokhagyma
- 2*só
- bors
- olaj
- 2*liszt
- tejföl
- majoránna
- tojás
Elkészítés:
A tojásból, lisztből pici sóval apró nokedlit készítünk (én 4 főre 3 db tojást használok).
Veszek 3 gerezd fokhagymát, apróra darabolom, azután a marhahúst is pici kockákra vágom, teszek egy pici olajat rá, és a hagymával felteszem kis lángon, fedő alatt.
Kb. 15 perc múlva ízesítjük sóval, borssal, majoránnával. Így is hagyjuk kb. 10 percet párolódni. Majd fél liter vízzel felöntöm. Fontos,hogy végig kis lángon és fedő alatt legyen az étel. Így 1 óra alatt elkészül. A víz lepje el a husit a végén is, pótoljuk, ha kell, elkészítjük a habarást a liszt, tejföl keveréket(legyen laza)- több tejföl, kevesebb liszt. Várok és félrehúzom a tűzről 25 percig, ráteszem a habarást, szépen besűrűsödik, de nem lesz csomós. Nagyon laktatós, és finom.
Jó étvágyat hozzá.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept