Káposztásmegyeri rakott krumpli

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Simán elhinnéd, hogy ő Meghan Markle: ennyit tesz a smink ereje »

A nyári szezon legvidámabb mintáitól roskadozik a kínálat: ne érd be a pöttyössel! »

Melyik az igazi Palvin Barbi? Megtévesztően hasonlít a 3 modell, de erre a Photoshop is rásegít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szintén édesanyámtól származik a recept. A bor, a gomba, a sajt viszont az én érdemem.
Higgyétek el, az eredeti is nagyon finom.
Ez viszont fantasztikus !
Jó étvágyat hozzá !

Hozzávalók 8 személyre:

  • 2db egész csirkemell
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 5 dl főzőtejszín
  • 2 fej fokhagyma
  • bors
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 20 dkg trappista sajt
  • 3kg burgonya
  • 3dl édes fehérbor
  • zsír
  • 20 dkg liszt
Recept idők

Elkészítés:

Hát nekikezdünk. A krumplit feltesszük hajában sós vízben főzni. Majd ha megfőtt, meghámozzuk. A csirkemelleket felszeleteljük és hirtelen kisütjük. Ebben a zsírban pároljuk a gombákat.
Borsozzuk, sózzuk, beletesszük az 1 dl bort és a végén a paprikát. Közben egy kizsírozott tepsiben elkezdjük az emeletezést.
Karikára vágott krumpli, majd husi és ismét krumpli. Ahogy kell.
Amikor a serpenyőben megpuhult a gomba, belereszeljük a 2 fej (jó sok) fokhagymát.
5 perc párolás után felöntjük a tejszínnel. Keverés mellett a liszttel kicsit besűrítjük.
Ezzel a gombás, fokhagymás öntettel leöntjük a cuccot.
Itt megisszuk az eltett 2 dl fehér bort.
Lereszeljük sajttal, majd a sütőben 150-170 fokon lassan össze sütjük.

Ezt is szeretjük