Habos muffin

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Valentin-napra próbáltam valami ötleteset készíteni a barátomnak. Mivel nagyon édesszájú, szinte bármilyen sütit csinálhattam volna, de úgy gondoltam, a saját készítésű ajándékaim mellé valami cuki muffin dukál a legjobban. A kevesebb néha több-elv alapján úgy éreztem, szükségtelen túlspilázni a muffinok ízvilágát, ezért inkább a dekorálásra fektettem a hangsúlyt. Finomak lettek, a nagy hidegben, forró teával fogyasztva kellemes ízélményt nyújtottak.

Habos muffin

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • vaníliaaroma
  • 1,5 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • piros ételfesték
  • fél dl olaj
Recept idők

Elkészítés:

20 dkg lisztet összekeverek 1,5 kávéskanál sütőporral és 1 kávéskanál szódabikarbónával. 1 tojást egy külön tálba ütök, ebbe csepegtetek ízlés szerint vaníliaaromát, fél dl olajat és 2 dl tejet öntök bele, majd hozzáadok 10 dkg kristálycukrot. Ezeket kézi habverővel alaposan elkeverem. Amikor már nem ropog benne a cukor, a lisztes keverékhez adom és fakanállal az egészet összedolgozom.
A muffin tepsit kibélelem és a kapszlikba adagolom a masszát úgy, hogy a papírok 3/4 részig teljenek meg. (Én a massza felét adagoltam először a formába, majd a másik felébe némi ételfestéket csepegtettem, így szép, rózsaszín lett a fél adag muffin belseje.) 20-30 perc alatt aranybarnára sütöm őket.
A muffinok önmagukban is isteni finomak, de ha mégis szeretnénk őket feldobni, az ötletek tárháza végtelen, mind az ízesítést, mint a díszítést tekintve. A képen látható muffinkák egyszerű felvert tejszínhabbal vannak dekorálva, melynek felét szintén ételfestékkel dobtam fel.

Ezt is szeretjük