Epres krémes
Epres krémes
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl olaj
- 1 dl melegvíz
Krém
- 7 dl tej
- 2 csomag eper ízű főzős pudingpor
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 0,5 kg eper
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a vizet, kis keverés után az étolajat. Ezután a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk a keverékhez. A habnak felvert tojásfehérje felével átkeverjük a tésztát, hogy jobban fellazuljon, majd a másik felét óvatosan hozzáadjuk. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük az elkészült masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük. Hagyjuk a tésztát kihűlni.
Krém: A tejben kifőzöm ez eper ízű pudingot a cukor felével, hagyom kihűlni! A margarint a maradék cukorral habosra keverem és hozzá adom a pudingot, simára keverem! Mehet rá a piskótára, egyenletesen elsimítom rajta! Az eper szemet megmosom,lecsumázom , félbevágom és szorosan egymás mellé rá teszem a krémre!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept