Epres krémes

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Epres krémes

Hozzávalók 8 személyre

Tészta

  • 5 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl melegvíz

Krém

  • 7 dl tej
  • 2 csomag eper ízű főzős pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 0,5 kg eper
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a vizet, kis keverés után az étolajat. Ezután a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk a keverékhez. A habnak felvert tojásfehérje felével átkeverjük a tésztát, hogy jobban fellazuljon, majd a másik felét óvatosan hozzáadjuk. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük az elkészült masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük. Hagyjuk a tésztát kihűlni.
Krém: A tejben kifőzöm ez eper ízű pudingot a cukor felével, hagyom kihűlni! A margarint a maradék cukorral habosra keverem és hozzá adom a pudingot, simára keverem! Mehet rá a piskótára, egyenletesen elsimítom rajta! Az eper szemet megmosom,lecsumázom , félbevágom és szorosan egymás mellé rá teszem a krémre!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük