Gesztenye kocka
Gesztenye kocka
Hozzávalók 8 személyre
A tésztához
- 6 evőkanál liszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 6 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 6 tojás
- 10 dkg margarin
A krémhez
- 50 dkg gesztenyemassza
- 1 csomag főzős vanília ízű pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 20 dkg margarin
- rumaroma
A tetejére
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag habfixáló
- 5 dl habtejszín
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Az olvasztott margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk.
