Gumi süti
Egy ismerősömtől hallottam, és többször elkészítettem már. Még sokszor fogom, mert nagy keletje van rá nálunk. Főleg majd a melegebb időkben, fagyi helyett. Egy nagyon laktató és hűsítő desszert.
Gumi süti
Hozzávalók 8 személyre
- 2 db étkezési zselatin
- 1db-25dkg túró
- 4 doboz gyümölcsös joghurt
- 1 nagy doboz tejföl
- 2 dl málnaszörp piros színű
- 1-csomag mazsola
Elkészítés:
Fogunk négy műanyag tálat, egyikbe a túrót beleöntjük, teszünk hozzá ízlés szerint cukrot, 1db egész tojást, és fél csomag mazsolát. Következő tálba tesszük a joghurtot, azt nem ízesítjük!!! Következőbe a tejfölt, azt viszont ízlés szerint cukrozzuk, és a következőbe kiöntjük a málnaszörpöt!!!! A 2 darab zselatint felolvasztjuk, de nem 2 dl vízbe, ahogy írják, hanem 4 dl vízbe. Ha felolvadt, megvárjuk, míg langyosra hűl, és a túrókrémhez teszünk másfél merőkanállal. Ezt betesszük a fagyasztóba, és pár perc múlva, amikor kocsonyásodik, de még nem teljesen fagyott, akkor kivesszük, és ugyanígy a joghurthoz is teszünk ugyanannyi zselatint. Óvatosan ráöntjük és vissza a fagyasztóba. Ha ez is kezd kocsonyásodni, akkor a tejföl jön, ahhoz is zselatin és vissza a hűtőbe. Ha az is dermedt, akkor jön a málna, ahhoz is zselatin, és ráöntjük a tetejére. Majd vissza a fagyasztóba, de most több időre, mert a málnának kicsit több kell. Azt úgyis látni fogod, mikor jó. Amikor már teljesen megdermedt, akkor kiveszed, és a tál tetejére raksz egy lapos tányért, és kiborítod. Ha nem jön ki, akkor a tál alját meleg vizes konyharuhával párszor áttörölgeted, és ki fog csúszni. Nagyon finom.

