Narancsos-marcipános kocka

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Házi permet pattanásos bőrre, tengeri sóval és magnéziummal »

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a finomság is darált kekszből készül mint a kókuszgolyó, vagy a keksztekercs, de ez egészen más, mint a már megszokott ízvilág.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 25 dkg darált, háztartási keksz
  • 15 dkg marcipánmassza
  • 1/2-1 dl tej vagy tejszín
  • 4 dkg olvasztott vaj a masszához
  • 2 dkg vaj a csokoládéhoz
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 evőkanál mandulalikőr
  • 5 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálba tesszük a darált kekszet és hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, a mandulalikőrt, a vajat és annyi tejet, hogy egybe álljon, majd hozzáadjuk a marcipánt is és jól egybegyúrjuk.
A kész tésztát munkalapon, amire egy sütőpapírt vagy fóliát teszünk 1,5 cm magasan elsimítjuk, nyomkodjuk, hogy szép, egyenletes, sima legyen a teteje. Én egy kisebb (15x22 cm és 1,5 cm magas) tálcát használtam, amit előtte kibéleltem fóliával. Így a daraboláshoz simán ki tudtam emelni.
A tetejére a 2 dkg vajat egy edényben habzásig hevítjük, (kisütjük belőle a vizet) majd levesszük a tűzről. Vigyázzunk, nehogy megégjen. Beletördeljük a csokoládét, de már nem tesszük vissza a tűzre, hanem folyamatosan kevergetve felolvasztjuk a meleg vajban, majd vékonyan bevonjuk vele a tészta tetejét.
Hűtőbe tesszük fél-egy órára, míg jól lehűl és az ízek is összeérnek.
Miután eleget pihent a hűtőben, kivesszük és 2,5x2,5 cm-es kockákra vágjuk és így kínáljuk.
Ha a narancs ízt szeretnénk inkább erősíteni, akkor a mandulalikőr helyett narancslikőrt, vagy narancsvirágvizet használjunk.

Blog.hu ajánló