Fordított barackos torta (Tarte Tatin barackkal)

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mikor otthon voltam GYED-en, rengetegféle sütit, tortát, kekszet kipróbáltam, ez volt az egyik legfinomabb.

Fordított barackos torta (Tarte Tatin barackkal)

Hozzávalók 8 személyre

  • 0.5 csésze barna cukor (2 dl-es poharat használok erre)
  • 800 gramm szeletelt, lecsöpögtetett barack
  • 250 g vaj
  • 1 csésze cukor
  • 3 tojás
  • 2 csésze liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 0.5 csésze tej

Karamellkrémhez

  • 5 ek cukor
  • 5 dkg vaj
  • 0.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Egy tortaformát (26 centis) kivajazunk, az aljára rászórjuk a fél csésze barna cukrot, ráhelyezzük a barackot (több réteg lesz).
Előmelegítjük a sütőt, a vajat elkeverjük a cukorral, majd mehetnek bele egyenként a tojások, a tej, a liszt, só. Mehet bele vanília aroma is, egy kávéskanállal.
A tésztát rákanalazzuk a barackra, majd jól megütögetjük, hogy lemenjen alulra is. Be a sütőbe, és közepes fokozaton kb. 45 percig sül, tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy kész-e, elég sötét lesz a teteje mire átsül.
Ha kisült, kivesszük, ráfordítjuk egy tányérra, és kihűtjük. Lehet karamellszósszal, pudinggal, tejszínnel, friss gyümölccsel tálalni. A karamell szósz istenien harmonizál vele.

Karamell öntet
A cukrot meg kell olvasztani, bele a vaj, majd kevergetve apránként a tejszín, simára kell keverni, kicsit forralni, majd hűteni.

15851359 8b2c8154c81200f1fb9a6d412390405d wm
Ezt is szeretjük