Édes spagetti torta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Marcellkánk kedvenc eledele a spagetti, gondoltuk, akkor legyen egy olyan tortája, ami erre a finom ételre hasonlít.

Édes spagetti torta

Hozzávalók 12 személyre

A tésztához

  • 3 tojásfehérje
  • 3 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag hagyományos főzős vanília puding
  • 6 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 500 ml tejszín
  • 25 dkg sovány túró
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 1 csomag habfixáló

Díszítéshez

  • 1 db barack befőtt
  • eperszósz vagy eperlekvár
  • reszelt fehér csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjét a sóval keményre habbá felverjük, a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
A felvert fehérjét és a cukros sárgáját összekeverjük, óvatosan hozzákeverjük a liszttel összekevert pudingport és sütőport.
A tésztát egy kivajazott (28 cm-es) formába öntjük és 200 fokon (alsó-felső melegítéssel) megsütjük 15 perc alatt.
A tésztát a formában hagyjuk kihűlni!
A tejszínt a habfixálóval elkezdjük felverni, kb. féltávnál hozzákeverjük a főzés nélküli pudingport és jó kemény habbá verjük.
A sovány túrót óvatosan belekeverjük. Egy kis adaggal megkenjük a már kihűlt tésztát. Erre rakjuk rá a vékony szeletekre felvágott barack befőttet.
A maradék krémet hagyományos krumplinyomó (vagy türelmesebb, kitartóbb háziasszonyok habzsák) segítségével a barackos rétegre nyomjuk.
Az eperszószt vagy a kissé felmelegített eperlekvárt \"rányomjuk\" a krémre, mintha az lenne a ketchup, a végén pedig ráreszeljük a sajtnak álcázott fehér csokoládét.
Mondanom sem kell, hogy a torta pillanatok alatt elfogyott!
Jó étvágyat hozzá!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük