Epres álomtorta
Barátomat szerettem volna elkápráztatni valami finom tortával a szülinapja alkalmából. Mivel a csokitortát már unalmasnak találtam, úgy gondoltam kipróbálok valami más gyors, és finom receptet.Mivel az eperszezon most hódít, ezt találtam ki. Remélem elnyeri a Ti tetszéseteket is!
Epres álomtorta
Hozzávalók 6 személyre
Piskóta
- 6 tojás
- csipet só
- 18 dkg kristálycukor
- 18dkg liszt
Töltelék
- 1 csomag habfixáló
- 3 kis pohár epres joghurt
- kb. 20 dkg eper felszeletelve
- kb. 20-30 dl cukrászhab
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet és a cukrot kimérjük. A tojások fehérjét a sóval habosra verjük. Hozzáadjuk kanalanként a cukrot, és kemény habbá verjük. A habhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a lisztet beleöntjük (esetleg egyszerre beleszitáljuk) és lapáttal, vagy kanállal beleforgatjuk. A masszát előkészített 26 cm átmérőjű kerek formába öntjük. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. ( mondjuk én szögletes formába tettem)
Ha megsült a piskóta, kiszedjük a formából, levágjuk a széleit és kettévágjuk úgy, hogy két lapot kapjunk. Én egy darab cérnával csináltam. Végül hűlni hagyjuk.
A töltelék nagyon egyszerű! A behűtött habot keverőtálba öntjük, majd robotgéppel kemény habár verjük. Hozzáadjuk a joghurtokat és a habfixálót, majd lassabb fokozaton összekeverjük. A kihűlt piskótalapot először egy vékony réteggel kenjük meg, erre rétegezzünk eperszeleteket, majd tegyük rá a töltelék többi részét. Erre pakoljuk rá a maradék eperlapokat, és tegyük rá a másik piskótalapot. Díszítés tetszés szerint történhet, mivel én ezt szülinapra készítettem, bevontam egy kis csoki ganache-zsal és színezett fondanttal. De akár magával a töltelékkel is bevonhatod és eperdarabokkal, vagy akár egész eperrel,csokoládé reszelékkel is díszítheted.
Jó étvágyat hozzá!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept