no

Epres álomtorta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Barátomat szerettem volna elkápráztatni valami finom tortával a szülinapja alkalmából. Mivel a csokitortát már unalmasnak találtam, úgy gondoltam kipróbálok valami más gyors, és finom receptet.Mivel az eperszezon most hódít, ezt találtam ki. Remélem elnyeri a Ti tetszéseteket is!

Epres álomtorta

Hozzávalók 6 személyre

Piskóta

  • 6 tojás
  • csipet só
  • 18 dkg kristálycukor
  • 18dkg liszt

Töltelék

  • 1 csomag habfixáló
  • 3 kis pohár epres joghurt
  • kb. 20 dkg eper felszeletelve
  • kb. 20-30 dl cukrászhab
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet és a cukrot kimérjük. A tojások fehérjét a sóval habosra verjük. Hozzáadjuk kanalanként a cukrot, és kemény habbá verjük. A habhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a lisztet beleöntjük (esetleg egyszerre beleszitáljuk) és lapáttal, vagy kanállal beleforgatjuk. A masszát előkészített 26 cm átmérőjű kerek formába öntjük. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. ( mondjuk én szögletes formába tettem)
Ha megsült a piskóta, kiszedjük a formából, levágjuk a széleit és kettévágjuk úgy, hogy két lapot kapjunk. Én egy darab cérnával csináltam. Végül hűlni hagyjuk.
A töltelék nagyon egyszerű! A behűtött habot keverőtálba öntjük, majd robotgéppel kemény habár verjük. Hozzáadjuk a joghurtokat és a habfixálót, majd lassabb fokozaton összekeverjük. A kihűlt piskótalapot először egy vékony réteggel kenjük meg, erre rétegezzünk eperszeleteket, majd tegyük rá a töltelék többi részét. Erre pakoljuk rá a maradék eperlapokat, és tegyük rá a másik piskótalapot. Díszítés tetszés szerint történhet, mivel én ezt szülinapra készítettem, bevontam egy kis csoki ganache-zsal és színezett fondanttal. De akár magával a töltelékkel is bevonhatod és eperdarabokkal, vagy akár egész eperrel,csokoládé reszelékkel is díszítheted.
Jó étvágyat hozzá!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük