Erőleves tavasziasan

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

5 nyári cipőfazon, ami nem mutatja a lábkörmödet, mégis csinos »

Ez a színésznő a nagybetűs nő: a 41 éves Jessica Chastain fotóin ámulunk »

Izmos has és kerek popsi percek alatt: megosztja a módszer a netezőket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A suliban gyakorlaton főztem ilyet, és nagyon finom lett :)

Hozzávalók 6 személyre:

  • 75 dkg marhacsont
  • 25 dkg szárnyas aprólék
  • 50 dkg sovány darált marhahús
  • 4 tojásfehérje
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 30 dkg sárgarépa
  • 25 dkg petrezselyemgyökér
  • 15 dkg zeller
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • néhány gombaszár
  • egész bors
  • sáfrány
  • gyömbér
  • reszelt szerecsendió
  • 3 l víz

A körethez

  • brokkoli
  • zöldbab
  • csirág
  • zöldborsó
Recept idők

Elkészítés:

A csontokat és a szárnyas aprólékot leforrázzuk. A zöldségféléket karikára vágjuk, kivéve a gombát és a vöröshagymát. A vöröshagymából brülét készítünk: félbevágjuk a vöröshagymát és a héját is rajtahagyjuk, majd a vágási felületet száraz forró serpenyőben lepirítjuk.
Erőleves-masszát készítünk: műanyag tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és tovább verjük, hogy jó piros habtömeget kapjunk. Ebbe a masszába beletesszük a darált húst, a karika zöldségeket, a gombaszárat, a fűszereket. A fűszerezésnél: ha a sáfrány nincs nagyon összetörve, akkor min. 2 pici szálat tegyünk bele, különben nagyon sáfrányos lesz, szerecsendióból és gyömbérből csak késhegynyi kell.
Főzés: fazék aljára a forrázott csontok és a csirkeaprólék, rá a massza, felöntjük vízzel. Beletesszük a hagyma brülét, és forrásig kevergetjük. Ha felforrt, levesszük a gázt és szép lassan gyöngyözően főzzük, 4-5 órán át. Hangsúlyozom, ilyenkor már nem szabad megkeverni, mert zavaros lesz! A tojás ki fog pelyhesedni a tetején és a darált hús is feljön, de ez teljesen normális. Eközben a köret zöldségeit külön sós vízben megfőzzük.
Befejező műveletek: Ha a leves megfőtt, fedővel lefedjük és legalább 15 percig pihentetjük. Ezután keményítő mentes vizezett konyharuhával bélelt szitán keresztül, merőkanállal átmerve leszűrjük. Papírszalvétával lezsírtalanítjuk, ha egy kicsit kihűlt újra felmelegítjük. A levesben és külön főtt zöldségeket is kitálaljuk.

Ezt is szeretjük