Zebratorta

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcfiatalítás szike nélkül: mintha retusálná a bőrt a lézeres arckezelés »

A kockás szoknya a szezon nagybetűs kedvence: bitang jól variálható, és mindig stílusos »

Ashley Benson új bob frizurája hozza az ősz hangulatát: érdemes lemásolni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zebratorta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1,25 dl langyos víz
  • 2,5 dl étolaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 37 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
Recept idők

Elkészítés:

1. A tojások sárgáját a kétféle cukorral jól kikeverjük.
2. Kavargatva hozzáadjuk a vizet és az olajat, kanalanként.
3. A sütőporral elkevert lisztet is szép lassan beledolgozzuk, végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjéket is óvatosan beleforgatjuk.
4. A tésztát megfelezzük, egyik felébe beleszitáljuk a kakaót.
5. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk. Az aljába középre teszünk két kanál fehér tésztát. (Nem kell elkenni!) Majd a fehér tésztára két kanállal teszünk a kakaós tésztából. Lényeg, hogy mindig középre s egymás tetejére kerüljön a fehér-barna tésztából! Ezt a kanalazást addig kell folytatni, míg van a tésztából. Ha így készítjük, a tészta szabályos csíkokra teríti szét magát.
6. Úgy kell sütni, mint a piskótát: 180 fokra előmelegített sütőben, 45-50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
7. A kihűlt tésztára rakhatunk cukormázat, csokimázat, porcukrot, de ha önmagában fogyasztjuk, akkor is nagyon finom, laktató desszert.

Ezt is szeretjük