Hortobágyi húsos palacsinta
Anyósomtól tanultam
Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sovány sertéshús vagy csirkemellfilé
- 2 közepes vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- só
- bors
- 1 nagy doboz tejföl
- kávéskanálnyi liszt
Palacsintához
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 2 dl szódavíz vagy buborékos ásványvíz
- 2 ek étolaj
- csipet só
Elkészítés:
1. A felsorolt hozzávalókból elkészítjük a palacsintatésztát, fél órát hűtőben pihentetjük, majd kisütjük a palacsintákat.
2. A szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöket kiszedjük, a zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Tűzről levéve meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá, visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, pörköltet készítünk belőle.
3. Ha a pörkölt megfőtt, a húst kiszedjük és húsdarálón ledaráljuk. A levéhez hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, összeforraljuk.
4. A húshoz keverünk annyi pörköltszaftot, hogy kenhető masszát kapjunk, megtöltjük vele a palacsintákat, két szélét felhajtjuk, batyuszerűen feltekerjük és tűzálló tálba rakjuk őket.
5. A palacsintákat megöntözzük a paprikás mártással és 10 perc alatt átforrósítjuk a sütőben.
6. Tejföllel meglocsoljuk a tetejüket, paradicsommal, paprikával, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció