Hortobágyi húsos palacsinta

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Anyósomtól tanultam

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sovány sertéshús vagy csirkemellfilé
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • bors
  • 1 nagy doboz tejföl
  • kávéskanálnyi liszt

Palacsintához

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl szódavíz vagy buborékos ásványvíz
  • 2 ek étolaj
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

1. A felsorolt hozzávalókból elkészítjük a palacsintatésztát, fél órát hűtőben pihentetjük, majd kisütjük a palacsintákat.
2. A szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöket kiszedjük, a zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Tűzről levéve meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá, visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, pörköltet készítünk belőle.
3. Ha a pörkölt megfőtt, a húst kiszedjük és húsdarálón ledaráljuk. A levéhez hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, összeforraljuk.
4. A húshoz keverünk annyi pörköltszaftot, hogy kenhető masszát kapjunk, megtöltjük vele a palacsintákat, két szélét felhajtjuk, batyuszerűen feltekerjük és tűzálló tálba rakjuk őket.
5. A palacsintákat megöntözzük a paprikás mártással és 10 perc alatt átforrósítjuk a sütőben.
6. Tejföllel meglocsoljuk a tetejüket, paradicsommal, paprikával, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Ezt is szeretjük