Almás-zabpelyhes süti (glutén-,tej- és cukormentes)

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

5 nyári cipőfazon, ami nem mutatja a lábkörmödet, mégis csinos »

Ez a színésznő a nagybetűs nő: a 41 éves Jessica Chastain fotóin ámulunk »

Izmos has és kerek popsi percek alatt: megosztja a módszer a netezőket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez egy saját recept, amely egy esős délutánon fogant meg bennem a maradék zabpehely felhasználásának céljából. Azóta többször is elkészítettem, isteni reggelire egy nagy bögre tejeskávéval. A recept glutén-,tej és cukormentes, nagyon egészséges és mindezek mellett isteni finom is :)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg zabpehely
  • 70 dkg reszelt alma (savanykás fajtával a legjobb)
  • 3 kanál por édesítő
  • 3 tojás
  • őrölt fahéj és szegfűszeg
  • lime v. citromlé
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • szeletelt mandula
  • méz
Recept idők

Elkészítés:

Összekeverem a zabpelyhet a szódabikarbónával és a csipet sóval. A reszelt almára lime levét csepegtetem, hogy ne barnuljon meg és ízlés szerint megszórom fahéjjal, szegfűszeggel. Majd összekeverem az almát és a zabot, hagyom kicsit állni. Ez idő alatt szétválasztom a tojásokat. A sárgáját fehéredésig keverem az édesítő porral, a fehérjéből kemény habot verek. Hozzákeverem a tojások sárgáját az almás-zabos keverékhez, majd óvatosan, több részletben hozzákeverem a fehérjét. Kb. 170 fokon egy 45-55 percet sütöm, tapadásmentes tortaformában (hústűvel célszerű a közepét ellenőrizni: ha tiszta a tű, akkor jó). A tortaszeletre szeletelt mandulát szórok, majd mézzel koronázom.

Ezt is szeretjük