Mogyoróvajas ropogtatós

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Régóta kerestem már a mogyoróvajhoz egy tökéletes receptet, és sikerült is találni az egyik Paprika újságban!

Mogyoróvajas ropogtatós

Hozzávalók 6 személyre:

  • 19 dkg liszt
  • 4,5 dkg kakaópor
  • ½ kiskanál szódabikarbóna
  • 11,5 dkg puha vaj
  • 10 dkg + 2 ek cukor
  • 10 dkg barna cukor
  • 6,5 dkg mogyoróvaj
  • 1 db tojás
  • 1 ek tej
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • _Töltelékhez_:
  • 7,5 dkg porcukor
  • 13 dkg mogyoróvaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 C-ra. A lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát összekeverjük. A vajat, a 10-10 dkg fehér és barna cukrot és a mogyoróvajat robotgéppel kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet és a vaníliát, és azokkal is jól összedolgozzuk.
Hozzákeverjük a kakaós lisztet, majd a tésztából 32 db kb. 3 cm átmérőjű golyót gyúrunk, és félretesszük.
A töltelékhez a porcukrot és a mogyoróvajat simára keverjük, és 2 cm-es golyókat gyúrunk belőle.
A tésztagolyókat kicsit kilapítjuk, a közepükbe teszünk 1-1 mogyoróvajas golyót, és a tésztát ráhajtva újra golyóvá formázzuk őket.
A golyókat egymástól 5 cm-es távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd egy üvegpohár alját 2 evőkanál cukorba mártjuk, és a golyókat kissé lenyomkodjuk vele.
A kekszeket adagonként 8 percig sütjük, akkor kész, ha a tetejük megrepedezik, még puhán kell kivenni. 1 percet állni hagyjuk, és sütőrácsra szedve hagyjuk kihűlni.

1
2
Ezt is szeretjük