Epertorta

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

5 nyári cipőfazon, ami nem mutatja a lábkörmödet, mégis csinos »

Ez a színésznő a nagybetűs nő: a 41 éves Jessica Chastain fotóin ámulunk »

Izmos has és kerek popsi percek alatt: megosztja a módszer a netezőket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szandikám (lányom ) névnapjára készült ez az epertorta, és szerintem annyira szépre sikerült, hogy alig volt szívem felvágni ..... de végül azért "elpusztítottuk"! :-) Kakaós tortalap, mascarponés citromos túrókrém, és a friss eper együtt, mennyei ízkombináció, érdemes kipróbálni !

Hozzávalók 8 személyre:

  • 26 cm-es tortaformához)
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 csom. vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 30 dkg rétesliszt
  • 1 csipet só
  • 1 csom. sütőpor
  • 5 dkg kakaópor (cukrozatlan, holland )
  • 2,5 dl tej

Krém

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csom. vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 50 dkg friss eper
  • _Díszítéshez_
  • citromfűlevél (vagy mentalevél)
  • durvára darált pisztácia
Recept idők

Elkészítés:

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a kakaóval, sütőporral, csipet sóval, és a tejjel együtt a tojásos krémhez keverjük.
Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük és közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A túrót krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk a mascarponét, citromhéjat, a levet, porcukrot, vaníliás cukrot és robotgéppel simára (habosra keverjük). Közben apránként hozzáöntjük a tejszínt és azzal is tovább keverjük. Így egy könnyű, selymes krémet kapunk, ami kissé citromosan pikáns, de mégis elég édes.
Ha kihűlt a tortalap, ketté vágjuk, és az alját visszatesszük a kapcsos tortaformába. Megmosott és félbevágott eprekkel kirakjuk az oldalát, majd a közepébe öntjük a túrós krémet, ( kicsit félreteszünk a a krémből a tetejére ) erre következik egy réteg friss eper, majd a másik tortalap.
A torta tetejét megkenjük egy kis túrókrémmel és kidíszítjük eperrel, citromfűlevéllel és pisztáciával.
Egy kis időre betesszük a hűtőbe, mielőtt leszednénk a kapcsos formát, hogy jól megszilárduljon a krém.

Ezt is szeretjük