Pelmenyi
Pelmenyi
Hozzávalók 8 személyre
- 4 pohár liszt
- 4 dl tej
- 1 kk só
- 2 db tojás
- 400 g darált hús
- bors
- 1 db vöröshagyma
Elkészítés:
A lisztet, a tejet, a tojásokat és a sót összegyúrjuk. Laza tésztát kell kapnunk.
A tésztát 30 percig konyhakendő alatt pihentetjük.
Míg a tészta pihen, előkészítjük a húst. Egy vöröshagymát lereszelünk, összegyúrjuk a hússal, borsozzuk és sózzuk.
A tésztát vékonyra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kivágjuk.
A kapott tésztakorongra helyezzük a tölteléket, félbe hajtjuk, a széleit vizes ujjal jól összenyomkodjuk, végül a forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Mikor kifőtt, 2 ek vajat rakunk rá, ecetesen és borsozva tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept