Sült camambert vörös áfonyás salátával
Sült camambert vörös áfonyás salátával
Hozzávalók 2 személyre
- 2 kerek camambert
- 2 marék aszalt vörös áfonya
- 2 marék kesudió
- 4 marék rukkola
Elkészítés:
A kerek camambert sajtot egészben betesszük a sütőbe - egyszerűen egy tepsibe vagy sütőlemezre, pár aszalt vörös áfonyát szórva a tetejére. 200 fokon, légkeverésen kb. 20-25 percig sütjük. Mikor már kezd kicsit barnulni a széle, teteje, villát beleszúrva érezni lehet, hogy a közepe már folyós állagú. Még azelőtt kell kivenni, mielőtt szétfolyna.
Köret: A rukkolát megmossuk, a tányérra halmozzuk, rászórjuk az aszalt vörös áfonyát, majd a megpirított kesudiót.
Úgy a legfinomabb a sajt, ha kicsit hagyjuk hűlni, akkor már nem lesz annyira folyós, s ragadós.
Isteni könnyű, friss, egészséges vacsora, remek ízharmóniával.
Sajtimádóknak kötelező! :)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept