Bográcsgulyás

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

3 dolog, amit mindenképpen meg kell tenni az esküvő utáni napon »

5 nyári cipőfazon, ami nem mutatja a lábkörmödet, mégis csinos »

Ez a színésznő a nagybetűs nő: a 41 éves Jessica Chastain fotóin ámulunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyáron többször is elkészítjük bográcsban, rossz idő híján idebent a lakásban akár. :)

Hozzávalók 12 személyre:

  • 2 kg sertéscomb felkockázva
  • fél kg sárgarépa felkarikázva
  • 5 közepes petrezselyem felkarikázva
  • 1 kisebb zeller felkockázva
  • 1 karalábé felkockázva
  • 4 szelet mangalica szalonna
  • egy kis szalonnabőr
  • 6-7 vöröshagyma (méretfüggő)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 paprika
  • 5 nagyobb paradicsom
  • 5-6 szem krumpli
  • zellerlevél
  • petrezselyemzöld
  • pirospaprika
  • bors
  • kömény
  • gulyáskrém
  • gulyáskocka (opcionálisan nálam jelenleg ilyen nem került bele)
  • 1-2 dl vörösbor (száraz)
  • csípős paprika (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A mangalica szalonnát a bográcsba dobjuk, mikor kiengedte a zsírját kivesszük a megsült szalonnákat.
A zsírra tesszük a hagymát, megdinszteljük kis sóval, majd amikor megfonnyadt, hozzátesszük a paradicsomot és a paprikát.
Szépen megfonnyasztjuk azokat is szintén megsózva.
Ekkor teszem rá a fűszereket, a préselt vagy darabolt fokhagymát, felöntöm kicsi vízzel és bele dobom a húst és a szalonnabőröket.
Belemegy a petrezselyem és a zellerlevél is.
Amikor a hús félig megfőtt, akkor adom hozzá a zöldségeket és a vörösborból egy keveset, majd felöntöm vízzel, ismét fűszerezem.
Készre főzzük a levest és kicsi bográcsokban tálaljuk.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük