Túrótorta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pudingpor mennyisége nem elírás. 2,5 csomagnak felel meg. Ha azonban nincs otthon, akkor helyettesíthetjük 9 dkg keményítővel és 1-1,5 dkg vaníliás cukorral is.

Ha kissé szeretnénk különlegesebbé tenni, szórjuk meg gyümölccsel. Én megszórtam kétféle ribizlivel, nem csak finom, de mutatós is lett!

Egyébként ha soknak találjuk a krém mennyiségét ehhez a tortához, akkor nyugodtan süthetünk plusz tésztát begyúrva még egy 19 cm-es formában is belőle egy tortát. (Én ezt a krémet így kettőbe vettem, hogy ne legyen olyan magas, de mindkettő nagyon szép lett és kétféle tortát tudtam egy csapásra kínálni.)

Egyetlen hátránya a hosszú sütési idő, de megéri!!!

Hozzávalók 12 személyre:

Tésztához

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojássárgája

Töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg vaníliás pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 4 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás
  • 1 vanília rúd kikapart belseje
  • vaj a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 190 fokra melegítsük elő.
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, ha szükséges gyúrunk hozzá még egy kevés lisztet, majd kinyújtjuk és az előre kivajazott 22 cm-es formába simítjuk úgy, hogy kb. a forma feléig jó ha felér az oldalakon a tészta.
Előmelegített sütőben 10 percet sütjük. (Ha felpuklisodik, azt vissza tudjuk nyomni, szerintem nem kellenek pitesúlyok bele.)
A krémhez minden hozzávalót egy tálban egyneművé keverünk, majd az elősütött tésztára merjük (jó folyós) úgy, hogy az oldalán felkúszó tészta pereméig érjen a lötty.
90-100 percig sütjük 190 fokos sütőben. Ha a teteje elkezdene ideje korán pirulni, tegyünk rá egy darab alufóliát (ne közvetlenül, hanem a formára).
A vége előtt pár perccel levehetjük, hogy szépen megpiruljon a teteje.
Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük